Planningspuzzel opgelost bij Frankort & Koning

logo Frankort & Koning

In een ad hoc omgeving wil je als bedrijf kunnen vertrouwen op een geautomatiseerd planningssysteem. “Wij vonden de oplossing in R2T”, vertelt Michel Wulms van Venlo Fresh Logistics onderdeel van Frankort & Koning. “We handelen wereldwijd in verse producten. Dat betekent dat de doorlooptijd van onze producten enorm hoog is. Via ons nieuwe planningssysteem kunnen we op ieder moment van de dag goede beslissingen nemen over hoe we onze opdrachten het meest efficiënt verwerken.”

Frankort & Koning is een wereldspeler die handelt in groente en fruit. Het bedrijf uit Venlo is de schakel tussen producenten/aanbieders en retail/grootwinkelbedrijven. “Je moet je voorstellen dat we dagelijks 130 tot 150 grote opdrachten verwerken. Honderd van die opdrachten komen dezelfde dag binnen en moeten dezelfde dag uitgeleverd worden. Een langetermijnplanning bestaat niet en daarom is een flexibel planningssysteem zo belangrijk voor ons”, vertelt Hoofd Bedrijfsbureau Michel Wulms.

Van Excel naar R2T

Daar waar Frankort & Koning voorheen met complexe Excelsheets werkte, werd in 2007 de overstap gemaakt naar R2T. “Een wereld van verschil. Het planningssysteem is snel geconfigureerd naar ons bedrijf en de AGF-branche (aardappelen-, groente- en fruitbranche). Met als directe resultaat dat we snel orders kunnen uitzetten en volledig inzicht hebben in onze planningsactiviteiten.”

Klaar voor volgende stap

Frankort & Koning wil nu snel de volgende stap zetten. “Als je kijkt naar de marges binnen onze branche, dan staan die zwaar onder druk. We willen toe naar cost leadership. Daarvoor is het nodig om de productielijnen te koppelen aan het planningssysteem, zodat we een directe terugkoppeling krijgen van de actuals (de goederen waarin we handelen) naar het plannings pakket”, vertelt Michel Wulms.

Meest optimale planning

Actemium gaat nu aan de slag om dit te realiseren. “Het ziet er veelbelovend uit. Echt alles wat we doen en nodig hebben, is dan live op de werkvloer te volgen.”

 
 
 
&nbp;