R2T geeft Livit actueel inzicht in productiestroom

Logo Livit

Binnen de industriële markt krijgt scheduling steeds meer aandacht. Innovatieve planningsystemen resulteren onder andere in meer efficiëntie, snellere doorlooptijden, slim voorraadbeheer en actueel inzicht in het productieproces. De firma Livit in Dordrecht maakt gebruik van R2T. “Het systeem geeft inzicht in hoe onze producten zich binnen de productie hal bewegen”, vertelt Jan Goedhart, Werkvoorbereider bij Livit.

Livit is producent van orthopedische hulpmiddelen. “We leveren heel specifieke producten aan onze klanten. Sinds een aantal jaren werken we met R2T. We zijn hierdoor een stuk efficiënter gaan werken. Wel blijft het lastig om al onze productspecificaties in een planningssysteem op te nemen. We zijn met Actemium dus ook constant bezig om R2T verder te ontwikkelen”, aldus Jan Goedhart.

100% ISA-95

R2T is een van de eerste planningssystemen die 100% gebaseerd is op de wereldwijd geaccepteerde ISA-95 standaard. Het product is ontwikkeld door Care Automatisering en wordt in samenwerking met Actemium verder onderhouden en ontwikkeld. “We kiezen voor R2T omdat we via een strakke planning meer effectiviteit en rendement uit onze productie omgeving willen halen”, stelt Jan Goedhart.

Voortgang volgen op een scherm

De ervaringen met het planningsysteem zijn positief. “Effectiviteit is bijvoorbeeld gemakkelijk te meten en in te stellen. Stel: je zet een leerling aan het werk. Dan voer je dit in en wordt het efficiëntiepercentage bijgesteld naar 50%. Nog een voorbeeld: voorheen werkten we met handmatige datalijsten. Nu lopen onze medewerkers regelmatig naar een flatscreen om gegevens in te toetsen. Zo is er voor iedereen op ieder moment van de dag op een groot scherm een actueel overzicht.”

Bewegend spoorboek

Jan Goedhart vergelijkt Livit graag met een constant bewegend spoorboek. “We hebben altijd een totaalbeeld. We zien of een order in productie is genomen, wie er mee bezig is en wat de huidige status is. Dat zorgt voor een hoop rust op de afdeling. En als een order niet volgens planning loopt, zien we waar ingegrepen moet worden. Ons doel voor 2013? Nog meer product- en bedrijfsspecificaties binnen R2T.”

 
 
 
&nbp;